Fodrade termobyxor

Då var det dags att inhandla helt nya fodrade termobyxor! Äntligen har det lugnat ner sig lite med Corona och vi vågar tänka på att kunna åka till fjällen i mars 2023. Vi har kommit så långt att vi börjat planera vad vi ska ha på oss men vi har inte bokat något boende ännu, vi har alltså börjat planeringen i helt fel ände. Det var riktigt längesedan vi åkte skidor nu så alla i familjen behöver nya fodrade termobyxor, vinterjackor för att åka slalom, mössor och riktigt varma vantar eller handskar. Jag vill inte påstå att vi är någon hurtig friluftsfamilj som är ute i alla väder så därför har vi ingen bra utrustning när det kommer till vinterkläder.

För små termobyxor

Det känns faktiskt lite onödigt att behöva införskaffa nya fodrade termobyxor när det hänger ungefär 3-4 stycken i garderoben i källaren. Men på något konstigt vis så har i alla fall mina och gubben termobyxor lyckats krympa, hängande i garderoben under ett par tre år. Visst är det underligt? Jag tror minsann också att gubbens slalomjacka också har blivit ett par storlekar mindre än tidigare när vi varit uppe i fjällen och åkt skidor. Barnen har ju så klart vuxit ur sina termobyxor, det gör dom ju vartenda år men det är tur att dom åtminstone kan ärva av varandra.

Fodrade vinterjackor

Jag kanske inte är i något akut behov av att köpa fodrade vinterjackor till mig själv och våran tonåring men jag kan inte påstå att det är särskilt kul att ta på sig en gammal vinterjacka bara för att den är fodrad och för att jag lyckas med bedriften att faktiskt komma i den utan att spräcka ärmarna. Så jag funderar om jag skulle ta och köpa en ny lite mer modern vinterjacka jag med, det kan jag väl vara värd.