Läppförstoring

Det har väl aldrig varit så populärt med läppförstoring som under de senaste åren, jag vet inte ens om antalet läppförstoringar minskade i antal under de två åren som corona härjade. Våra ungdomar har blivit extremt påverkade av alla intryck på sociala medier, alla influencers som inte sällan får betalt och kanske några gratis behandlingar för att göra fillers och läppförstoring. Tonåringar som inte ens har någon inkomst vill nu göra läppförstoringar, hårförlängningar och fillers utan att egentligen ha någon egen inkomstkälla, mer än föräldrarna. Och de pengar som föräldrarna bidrar med, kanske efter mycket tjatande och intygande om att det är det ”alla gör” nu för tiden.

Läppförstoring har normaliserats

Om vi tar oss tillbaka kanske 10-15 år så var det verkligen långt ifrån en tonårings värld att göra hårförlängningar eller andra skönhetsingrepp. Det man inte vet om behöver man heller inte. Så det var först när ungdomarna/barnen fick lov att hänga på sociala medier som de blev påverkade av alla som exponerade och skrev om sina skönhetsingrepp och framställde dessa som ett ”måste” i livet. Hur en läppförstoring har botat ångest för alldeles för små läppar eller en bröstförstoring för att storlek B/C-kupa anses som på tok för litet. Men vem har sagt det? Vem sätter gränsen för vad som är normalt eller inte?

För små läppar

Om vi tittar på alla som exponerar sina läppar så är det ju knappast de som har ”normala” och vanliga absolut snygga läppar som fotar sig själva. Nej, det är alla som har gjort någon form av ingrepp som stolta visar upp sig efter läppförstoring och ett par ”alldeles” (enligt normen för vad som är normalt) för stora och uppsvullna läppar. Tyvärr sitter våra tonåringar och barn och tittar på allt detta och växer upp med tanken att det är så här det ska vara. Vi föräldrar måste våga säga ifrån med ett NEJ till barn som vill göra ingrepp i tonåren.