En cykel som ger dig skjuts i backarna

Vilken form av idrott föredrar du? Kanske gillar du löpning eller spela tennis. Det finns många varianter av sport att välja mellan, beroende på tycke och smak. Möjligheterna till träning har underlättats under de senaste åren, då många inte haft möjlighet att träna i lokaler där restriktioner gällt. Alternativen har varit att utöva sporter som har få deltagare eller helt enkelt träna hemma. Har du en internetanslutning och bildskärm har det varit möjligt att följa olika tv-program som erbjuder daglig träning hemma. Ett par exempel är gympa, inomhuscykling och löpband. Föredrar du att vistas i naturen kan cykling vara ett alternativ. Gillar du cykling kan en fatbike el vara en produkt att kika närmare på. Fatbike el är en cykel som även har elkraft, vilket innebär att du under en cykeltur får assisterad hjälp av en motor som ser till att hjulen rullar även om du inte har lusten att trampa för tillfället.

Fatbike El fungerar både i terräng och på vanliga cykelvägar. För egen del föredrar jag vanlig cykel, har en äldre damcykel som tar mig från punkt A till punkt B. Det blir inte mycket motionsträning med cykeln, men den transporterar mig kortare sträckor när jag inte har lusten att promenera.

Löpning är mer min melodi och gärna längre sträckor. Har sprungit ett par lopp nyligen och ser fram emot årets första marathon i maj månad. Om du gillar den lite mer extremare versionen av löpning kan jag rekommendera att se dokumentären om Barkley Marathon som du hittar på Netflix. Loppet är ett av världens svåraste och de senaste decennierna har enbart ett fåtal personer lyckats genomföra den tuffa utmaningen som går av stapeln i USA.

Löpning är en relativt billig sport, du behöver bara ett par skor och ytterkläder som är anpassade efter vädret. Fördelen med löpning är friheten och att det ger dig bra kondition.