Aktivitetsarmband är smidigt för att mäta antal steg och distans

Träning är skönt för kroppen och jag är aktiv så ofta jag har lusten att träna. Lusten för träning går lite i vågor under året men brukar vakna till liv kring februari och hålla i sig fram till oktober månad. Det är väl just de mörka månaderna under året som gnistan för träning fallerar.

Under våren brukar jag komma igång med löpningen. Jogging kanske är ett mer relevant ord, för det blir ofta lite stillsam jogging under ett par veckor innan konditionen blir bättre. Jag brukar löpträna i skogen så ofta det går, annars blir det asfaltsvägar. För att hålla koll på min träning har jag skaffat ett aktivitetsarmband. Jag brukar kolla upp hur många steg jag springer samt vilken distans det blir efter varje löppass. Innan jag skaffade aktivitetsarmband använde jag mobiltelefonens app, där kan du se avstånd och antal steg. Som du säkert förstår är det lite otympligt att springa med mobilen och det har även hänt att jag tappat telefonen i gatan under ett träningspass.

Förutom löpning blir det även styrketräning 2-3 gånger i veckan. Jag tränar på SATS gym. Gillar SATS för de har ett väldigt stort utbud på träningsmaskiner och deras anläggning ligger nära mitt jobb. Mestadels blir det mage, rygg och ben jag tränar på gymmet.

Aktivitetsarmbandet använder jag även när jag inte tränar. Jag brukar räkna antalet steg jag går varje dag. Just nu ligger mitt snitt på 8 000 steg per dag. Rekordet för mig är att gå 18 000 steg på en dag.

Kosten är såklart också viktig när det gäller hälsa. Jag försöker äta en så varierad kost som möjligt och även fasta ett par gånger per år. När jag fastar blir det ofta 1-3 dagar och jag försöker köra fastan i anslutning till en helg eller dagar då jag inte är på jobbet.