En självvattnande blomlåda

Jag reser en hel del både i jobbet och privat så det här med växter och blommor är tufft för mig, men nåt vill man ju ha i fönstren och balkongen. Plastväxter är inte min grej och jag vill inte ha någon rännande hemma när jag är borta. Man kan inte bara ha kaktusar och tjockbladiga växter (hör ”fetknoppar” till dem?). När jag googlade hittade jag en självvattnande blomlåda på Stayhome! Den kan självvattna i upp till 3 månader! Riktigt så länge brukar jag inte vara borta. Dock får man vattna som vanligt ett tag först innan det kommer igång. Den var inte gratis men att köpa nya växter för att de gamla dött är både dyrt, trist och tar lite tid. Så nu är jag glad och ska leta efter självvattnande krukor till fönstren också.

Ute i det vilda växer det flera olika växter som hade varit roligt att försöka plantera hemma. Speciellt i skogen där jag gör alla mina löparrundor. Det är härligt att vara ute i skogen och röra sig, det är det många som tycker, inte minst hundägare, för de fullständigt kryllar av dem i skogen. Det är både stora som små, gamla som unga hundar som gör sina behov i den skogen.

Visste ni förresten att precis som oss människor så måste hundar få tillräckligt med sömn för att de ska orka med att träna, leka och att vara människans bästa vän? Mest sömn behöver små valpar, de måste egentligen sova hela dygn för att kunna orka med att växa och lära sig allt nytt. Lite äldre hundar behöver inte lika mycket sömn, och allra minst sömn behöver äldre hundar. Utan tillräckligt med sömn blir hundar aggressiva, får sämre immunförsvar och orkar inte med någonting. Framförallt orkar de inte med att följa med ut på promenad. Så köp en bekväm hundbädd till hunden eller hundarna i era liv.